Summa sidvisningar

lördag 8 juli 2017

Lippstadt, Tyskland med omnejd

Under  midsommarhelgen skulle vi resa och hälsa på en ung man som är nybliven civilingenjör och fått arbete i Tyskland. Målet för resan var Lippstadt i  västra Tyskland.

Vi bestämde oss för att ta tåg dit och flyg hem. Till Köpenhamn gick allt bra! Sedan började problemen.... Först tekniskt fel och stop  efter Puttgarden och när vi närmade oss Hamburg fick vi veta att ing tåg avgick därifrån p g a oväder.

I Hamburg var dock inget oväder, men tydligen längre sydväst. Långt om länge  lyckades vi komma med ett överfullt tåg till Hannover, men där var det definitivt stopp!!!
Det hade varit storm och överfallsregn vilket t o m hade skördat dödsfall och precis HELA stationen stod under 4 cm vatten!



Utanför och på stationen var det fullt med poliser, ambulanser och brandbilar.
Samtliga 186 hotell i staden och alla bed and breakfast var upptagna!
Så VAD gör man!  Vi förberedde oss för en natt på först någon  pub, sedan i den blöta stationsbyggnaden - men efter ett telefonsamtal kommer vår värd och hämtar oss. En inte föraktlig reslängd och mitt i natten. Vi skulle varit framme kl 19.30 men nådde inte målet förrän kl 03. PUH!!!

Lippstadt och den lilla by  några kilometer utanför som vi bodde i var dock en underbar idyll. Vi hade tillgång till cyklar och använde dem flitigt. Och vädret var fint!!! Vi hann med mycket på de få dagarna, bl a museumbesök, stadsvandring, parkvandring mm. Tack Niklas för ditt engagemang!!!


Lippstadt:



Staden var inte så stor men utbudet både beträffande kultur, mat och shopping var av hög kvalitet.
Mycket grönt!!!

Under en av cykelturerna till Lippstadt stötte vi också på den här! Jättekul att få se. Jag har sett stork 3 ggr i Sverige och en gång i Danmark tidigare.





Den lilla byn hade också den "allt man behöver" och en helt fantastisk park med massor, massor av fina, lustiga statyer.
God asiatisk buffé:        


Parken:                                  










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar