Summa sidvisningar

söndag 31 juli 2011

Áthena frá Skridulandi till salu -- for sale!

Áthena frá Skridulandi är nu till salu!

Jag tog hem henne från Island 2007, hon är född 2001.

Áthena är efter en känd tävlingshingst Aegir frá Móbergi. han är bedömd i första klass med 8,06 och han har många fina tävlingsresultat. Det finns inte många avkommor efter honom i Sverige, kanske bara två?
Áthenas mamma heter Freysting frá Ákureyri och hon är inte bedömd. Hon är efter förstaklasshingsten Höldkur frá Brún.  Längre bak på såväl faderns som moderns sida finns ett otal förstaklass hingstar och ston.
Áthena är avelsbedömd i Sverige i maj 2011. Hon fick då 7.90 totalt och 7.95 för ridegenskaper. Enligt Juliane Klink som nu tränar och tävlar henne går denna bedömning att höja. Áthena har BLUP 103.

I vår har Áthena tävlats av Juliane.  Redan på första tävlingen kvalade hon in i A-klass i femgång och T2. Hon placerade sig tvåa i T2 på Flyinge Ishest och gick till final i femgång, men där valde Juliane att starta ett annat sto då det var så väldigt varmt och Áthena redan hade tävlat flera gånger.

Áthena kvalde till SM 2011 i T2 med poäng över 6.2!

Det är inga problem att hantera, eller lasta Áthena. Hon kan gå på frigång eller stå i box, hon kan vara ensam i stall eller hage, hon har aldrig varit skadad eller sjuk, hon är helt trafiksäker. Áthena har fem(!!!) RIKTIGT bra gångarter med stort steg med stor rörelser med både lyft och sväv. Hon är mjuk i munnen och nu fint dressyr riden av Juliane.

Emellertid är det "mycket häst" som enligt flera professionella ryttare/tränare "kan gå hur långt som helst med rätt ryttare"  och jag är INTE rätt ryttare!  Dessutom har jag kommit till insikt om att jag inte ska avla på häst eftersom jag ju har en längre paus i hundaveln. Jag har inte ork och kunskap för att börja "en ny karriär".

Áthena är mycket framåt och mycket viljestark och jag är för dålig ryttare, för gammal och inte helt frisk så därför vill jag att hon kommer till någon som antingen vill rida henne mer, avla på henne eller kanske både och!!   Hon är ingen nybörjarhäst utan kräver en duktig och bestämd ryttare!

Áthena kan ev också lånas ut till uppfödare som vill ta ett föl på henne.

Om du är intresserad, kontakta Juliane Klink  http://www.anghaga.com

Áthena frá Skridulandi is for sale. She is 10 years old. Breedingshow points 7.90 total, riding 7.95. She is a five gaiter and ALL her gaits are excellent.
She is competing i A-class fivegait and T2. She has qualified for the Swedish Championships i T2 (points over 6.2). She was placed nr 2 in  the large competition Flyinge Ishest this spring.
She is a horse for international competitions and/or interesting breeding. She is very easy to handle, she has always been healthy.
Áthena needs a prementory rider!!!


                                                   Kort tölt  med fint lyft och undertramp



                                                  Trav med fint sväv...


                                                 Uphill galopp med härlig power


Tölt på lös tygel 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar