Summa sidvisningar

tisdag 26 november 2013

Atli Gudmundsson

Atli på Tenor. Bilden är tagen från Himmelsrums islandshästars hemsida.




I helgen var jag och Prinsessa på kurs hos Vrågårdens Islandshästar, Birgitta Kollind i  Kinna.
Birgitta hade tagit dit den så välkände ryttaren, tränaren och  instruktören Atli Gudmundsson från Island.

Atli är en av Islands mes kända, välrenommerade och efterfrågade hästtränare och lärare och han har ett otal antal tävlingar och vinster på sin meritlista Han har tränat hästar i många, många år och han har en klar och tydlig pedagogik som passar både för nybörjare och mer meriterade ryttare.!  Atli har skrivit boken "Atlis verktyg för islandshästryttare", vilken tyvärr för hugade läsare är helt slutsåld!!

Vid och inför VM i Berlin nu i år 2013 var han svenska landslagets tränare.

Det var verkligen en givande helg!!!   Prinsessa och jag fick mest träna att sträcka överlinjen utan att stressa( Prinsessa har ofta ganska bråttom), böjningar och också en övning för att få Prinsessa att höja ryggen.
Atli var mycket tydlig i sina instruktioner och gick i princip med ekipagen under hela lektionen och han drog sig inte för att sitta upp på hästen för att verkligen visa hur man skulle göra och vilket resultatet skulle bli - för som han sa - en känsla kan man inte beskriva med ord!!

Till min belåtenhet spände vi inte över hela registret utan den träning och de övningar vi ägnade oss åt var basala men nödvändiga och det stod helt klart att detta var bara början av en lång, lång process!

Väldigt glad blev jag dock över Atlis omdöme om Prinsessa och hans bedömning att hon kan bli en riktigt flott häst!!!  Vem skulle inte känna sig belåten men också lite utmanad av det???

Slutligen kunde jag också konstatera att den träning Atli presenterade överensstämmer mycket väl med den träning och filsosofi som  min ordinarie och av mig så omtyckta ordinarie tränare Juliane Klink har.

Det var också roligt att komma iväg och få omväxling samt träffa ett stort antal trevliga och positiva islandshästfantaster!!!



Kursarrangören Birgitta Kollind till höger kollar in en av lektionerna. Birgitta red flera egna hästar och hon är ägare av den så välmeriterade och fina avels- och tävlingshingsten Fálur frá Blesastödum

Last weekend I took Princess with me to Vrågårdens Icelandichorses just outside Kinna between Varberg and Borås.
We went there to have lessons from the so famous and scilfull icelandic rider and trainer Atli Gudmundsson.
Atli was the one who trained the Swedish team to WCC in Berlin this summer.

I liked his philosofi and training methods very much and both I and Princess learnt a lot.
And it was also going hand in hand with my ordinary trainer Juliane Klinks way to teach!!!

Atlis judgement about Princess was that she is a good horse with good possibilities to be a real "flottur hestur"!!!
This was very nice to hear but also a challenge!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar