Summa sidvisningar

tisdag 30 juli 2013

Kommande besök av skickliga islandshästtränare från Danmark???

Preliminärt har jag möjlighet att få ett mycket trevligt besök från Danmark i början av hösten.
Det är helgen 14-15 september som Bo och Mette från Stutteri Legind kommer på besök.
Mette på Prinsessa några veckor innan jag köpte henne
Bo och Mette har många års erfarenhet av islandshästar, Bos föräldrar har haft mångårig uppfödning och Bo fick sin första häst år 1969!!

Mette är utbildad hos Olil Amble på Island.

Så här skriver de på sin egen hemsida:

Vores stutteri er et familiefortagende som tager sit udgangspunkt i at vores liv ændredes radikalt den dag i 1969 da Bo fik sin første islandske hest. Siden har arbejdet med avl, opdræting (uppfödning) og ridning fyldt en stor del i vores hverdag, ligesom salg og markedsføring af vores avl og produkter er vigtige arbejdsområder. Personerne bag.Legindstutteriet er Ole og Jonna Sørensen, som har købt og indført de fleste af avlshopperne, Mette Bovbjerg som er uddannet af Olil Amble på Island, tilrider og træner heste, samt laver rytteruddannelse for kunder og lokalklubber. Bo Sørensen, som Mette bor sammen med, er deltager på så mange felter (områden)som muligt både indenfor træning af heste og uddannelse af ryttere.

I flere perioder har han været på det danske landshold (landslaget), ligesom han har været landstræner for eliterytterne ved internationale stævner (tävlingar)  i flere omgange.


Bo till häst, vet dock inte vilken.



Min förhoppning är att vi kan ha en kortare clinic - med ett bestämt tema - kanske med 2-3 hästar på lördag eftermiddag.
Mer om detta kommer , men missa inte chansen att träffa dessa duktiga islandshästmänniskor och ta del av deras kunnande!
De talar bra svensk-dansk och det är INGA problem att förstå dem :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar