Summa sidvisningar

lördag 19 juli 2014

Ýssa från Älvasjö växer Ýssa is growing



                     Ýssa från Älvasjö växer och mår bra och om en månad fyller hon två år!

Otroligt att det nu går så bra för detta lilla knyte som föddes i augusti 2012 med så dåliga odds - en mamma som tävlade för fullt och avelsbedömdes  i nionde dräktighetsmånaden då jag och inte heller Änghaga Islandshästar som fick henne direkt från fodervärden i slutet av mars månad hade en aning om att hon var dräktig - och inte syntes det heller. Áthena  hade ju definitivt  inte fått tillräckligt med näring och vila som man normalt ett alltid ger ett dräktigt sto.

Ýssa var pytteliten när hon föddes och hon har under uppväxten av och till varit mager och eländig, men precis  som med för tidigt födda barn (fast Yssa var ju snarast för sent född, men med dålig näringstillsförsel under dräktigheten kan man tänka) så ser det nu ut som Ýssa under det senaste halvåret har kommit ikapp storleksmässigt och mognadsmässigt och hon har en jättefin mentalitet!!!

Kommer dock aldrig att förlåta fodervärden som UNDERLÄT att tala om att hingst och sto varit tillsammans!!! Så gör man bara inte och så är inte det normala förfaringssättet!!
Så  illa detta gjort framför allt stooch  föl men även  mig!!! Fast det inte är jag som skulle ha det jättedåliga samvetet!!!


Ýssa från Älvasjö is now growing and is in good condition and next month she will be 2 years old!!

She was so small when she was born and she had the odds against her. Her mother competed and went to breedingshow in month 9 while both I and her trainer had no knowledge of her condition.
Ýssa has been small and thin a long tinme but during the last 6 months she seems to have catched up and now she looks like a normal 2 years old Icelandic mare and she has a wonderful mentality!!

But I will never forget the woman who rode and cared for Àthena (Ýssas mother) during autumn 2011 and who omited to tell me that  her stallion and Áthena had been together. This is not the normal way to handle such "mistake"!!
And so bad it has been and so ill it has done Áthena and Ýssa and even me!!!

1 kommentar:

  1. En underbar bild på en mysig tvååring! Hon verkar ha det fantastiskt! :-)

    SvaraRadera