Summa sidvisningar

fredag 6 april 2012

GRATTIS (igen)!!! JUNIOR CHAMPION LUXEMBOURG

Det kom ett mail från Belgien.
Matte Elisabeth och Karamelle hade varit på utställning igen och den här gången gick det bättre än någonsin!!!
Oj vad spännande det är att följa detta fantastiska ekipage i utställningsringen och visst kommer det att bli en ny belgisk champion här!!!!

MAIL:
Alltså lite information om Karamellens fantastiska prestation. Det är faktiskt fantastiskt. Det fanns så många otroligt fina Labradorer på den utställningen men, om jag får säga det själv, så har Karamellen en alldeles speciell utstrålning. Hon är så stabil i psyket. Inget kan rubba henne. En stor utställning med 5 000 (!) hundar + tusentals människor, vagnar samt inte tala om all pommes frites doft. Det kan få vilken Labrador som helst att svimma av lycka. Hon lunkar glatt in och vill helst hälsa på alla hundar och människor. Hon tar sikte på deras fickor. Oj så mycket godsaker folk har med sig på tävlingar....Hon älskar barn. Speciellt de som luktar godis elller glass. Man kan ju i alla fall få slicka deras händer....Om det är barn som tycker om hundar så stannar jag och håller henne så de kan få klappa. Då är alla lyckliga! Hon bara står och slickar dem och viftar vilt på svansen. Ungarna är överlyckliga och föräldrarna är glada över att träffa en snäll Labrador där man tar sig tid att prata och klappa.

Vidare letar vi upp en bur. Det har hitintills funnits på alla utställningar utom en. Hon går snällt in och lägger sig på sin filt. Vi brukar vara i god tid dels för att få en bur dels för att kunna gå en orienteringstur. Karamellen gillar att gå omkring och nosa. Sedan är hon nöjd att gå in i buren och lägga sig och sova. Mitt i all röran. Helt oberörd. Jag väcker henne för rastning och uppvärmning innan det är dags att gå in i ringen. Då är hon pigg och glad igen. Till denna tävlingen hade jag med mig små ostbitar. Vilken lycka!! Hon gjorde vad som helst för en ostbit (mus i tidigare liv???).

 Vi var 13 tikar i ungtiks klassen mellan 9 och 18 månader.  Fina tikar allihopa. Då blir det allt lite nervöst. Bra träning tänker då en blygsam svensk. Följande länder var representerade i klassen: Belgien, Holland, Tyskland, Luxembourg och Frankrike. Karamelle representerad Belgien eftersom hon är född här.
Domaren, en Spanjor av äldre modell och bister uppsyn, Signor Alfonso Thovar del Solar delade upp oss i två grupper efter att vi sprungit minst 6 (!) varv. Karamellen och jag åkte ut tillsammmans med 5 andra hundar för att vänta tills bedömningen av de först sju var avklarad. Det var bra för oss att "spana in " de andra och få en uppfattning om hur domaren vill ha det.
Ingen tolerans för trams, varken från hund eller handler. Det var helt uppenbart. Dags för oss. Karamellen var på sitt bästa humör. Gjorde vad som helst för en liten bit ost. Hon lämnade inte mig med blicken en sekund! (snarare, följde osten). Hon sprang med härliga steg (mot osten) massor av varv. Fullständigt oberörd sa Christian. Andra hundar och handlers flämtade, stånkade och stönade men inte vi. Mot osten! Med glädje!
Matte Elisabeth och Karamelle i ringen. Perfekt uppställda båda två!!!
Hon har aldrig ställt upp så fint med alla fyra benen korrekt, vilt viftande på svansen. Sååååå, vi vann! Över alla dessa fina hundar och duktiga handlers.

Inte slut med detta. Nur var det snart dags att tävla mot bästa intermediate ungtik ( ålder 15 - 24 månader). Fem hundar i denna klassen från Schweiz, Holland, Tyskland och Luxembourg. Fram med osten igen. Dags att springa. Tur att vi är vältränade Karamellen och jag. Vi vann igen!!

Så vi (Karamell förstås) blev Junior Champion Luxembourg och kvalificerade sig för Best Junior Female of The Day. I och med detta kvalificerade Karamell sig för Youth Bitch at Crufts i Birmingham England i mars 2013. Vilket är världens största hundutställning! Underbar dag för hela familjen Valentin samt uppfödare Liz Watson och även Eva Lotta Grimblad som är uppfödare till Karamelles mormor, den så älskade Molly.

Fakta om Luxembourg International Dogshow:

- 84th International Dogshow
- Ca 5100 hundar, 271 raser från 35 länder.
- Juryn består av 44 domare från 21 olika länder
-Tävlingen är årligen återkommande och pågår under två dagar.
- 29 svenska hundar deltog
-79 labradorer deltog
- Hela 194 hundar deltog från Ryssland.

The puppy from the fifth generation from my Sunny and Pearl the fantastic  junior bitch Karamelle
has done it again!!!
At Luxembourg Internationa Dog Show she became JUNIOR CHAMPION LUXEMBURG, and she is now qualified for Crufts Dogshow in U.K!!!


At this show 5 100 dogs participated, 79 labradors.

Just a fantastic result and CONGRATULATIONS to the very good handler and owner Elisabeth Valentin!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar