Summa sidvisningar

söndag 1 april 2012

Lektioner som gav mersmak! Successful lessons

Brádur - erfaren tävlingshäst i kort tölt


Nu har vi haft första dagen med lektioner för Juliane Klink i Älvasjö!!!

Kicki Axelsson, stall Avragård, upplät sin paddock och ett rum som rymde alla gott och väl vid teorilektionen och det fanns fina möjligheter att göra egen hage till hästen.Och det blev en succe´.
 Alla var belåtna med undervisningen och flera av deltagarna har ringt mig idag och önskat att Juliane kommer tillbaka - och det gör hon!

Redan 14/4 blir det en tävlingskurs. Den hålls på Lönnagård, hos Eva Jönsson som har en fin ovalbana. Mer upplysningar  om denna kommer alldeles strax.

Now we have had the first day of riding lessons day in Älvasjö with instructor Juliane Klink.
It was very successful and all  participants were very satisfied.
Juliane will  be back soon - already April 14 - and this Saturday she will hold a course about competition riding. More about this later.
Publik

Mer publik -det var jättekallt på förmiddagen!

Igår startade lektionerna kl 10.15 och avlutades ca kl 17.30. Juliane pekade på många saker som vi kanske lätt glömmer av. En sak var hur viktigt det är att rida med rätt bett och hon tittade på hästarnas utrustning och vi var flera som kunde förbättra/ändra  ridningen och hästens situation genom att byta  bett. Några av oss fick också prova andra alternativ än de vi använde. Juliane påpekade att vi lägger massor av pengar på sadlar, men vi missar en hel del då det gäller just betten.

Vi hade också teori som handlade om hästens form, och denna lilla föreläsning med massor av plats för våra frågor tror jag rätade ut en hel del frågetecken för vad som gäller beträffande just islandshästens form och hur man ska komma till den punkt där hästen får en fin, rätt form!

Juliane pointed out several things we riders often not think about. For example we  buy saddles for an awful amount of money - but we often forget how really important a right bit is for the horse! She checked this on all the horses and some of us got the opportunity to try other kinds of bits than we  used before.
She also talked about the form of the Icelandic horse during riding and I think most of us learnt a lot  - how to work the horse from the beginning until it gets a nice, right form!
Teori på Kickis "loft"


Lektionerna var INTE likadana utan varje deltagare fick hjälp med det den bad om eller det som Juliane ansåg var störst behov av att korrigera.  Vädret var hyfsat men det var kallt, men humöret var i alla fall på topp.

Every lesson was modified  for just that special horse and rider - everybody appreciated that!

Juliane själv var belåten med dagen och tyckte vi hade fina, trevliga hästar och som sagt hon återkommer närmast 14/4 men vi har redan börjat titta efter  datum för en ny lektionsdag och då kommer förhoppningsvis min paddock att vara färdig så vi kan vara här.

Här kommer några bilder. Tyvärr kom inte Mats med när han red Freyja (det är hans som fotat) och inte heller blev det några bilder på Kenth och Gunillas fina ungston. Framför allt skäcken hade stor potential både exteriört och gångartsmässigt. En blivande stjärna?

EVA:
A pleasure horse

Vilket bett blir bäst?

Bett och munkontroll

Fin gång!!!

MONA:
En i mitt tycke fantastiskt söt häst!!!

En riktigt STOR häst är det Mona har



KICKI:
Utrustningskontroll igen...


Sletta är ett jättefint femgångssto med mycket kapacitet




Ibland behövs det många för att sadla en häst  :)

EVA LOTTA:
Freyja i ren fin tölt

Nu töltar hon bara på....  och i hyfsad form

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar